Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen. De begane grond van 495 m2 heeft een tuin van 50 m2, het appartement op de eerste verdieping is 105 m2.

De aangrenzende binnenplaats op de begane grond liet toe om een tuinaan te leggen. De oase van groen werd het hart van het project.

Samen overspannen beide galeries 38 m in de lengte.

 

De verbouwing liet toe de originele ruwheid van de baksteen en hetbeton te confronteren met nieuwe, zachte, afgewerkte elementen.

Het daglicht valt binnen door de grote ramen en vult de ruimte.

Doorheen de dag verandert het licht en ontstaat door de ramen enserres opnieuw een direct contact met de seizoenen en de elementen. Dezonnestralen brengen een lichtspel op de witte of gekleurde muren, alszijnde projecties van onstabiele, bewegende vormen. Net zo goed zorgtde regen voor visuele en auditieve compilaties.

 

In de avond is er per ruimte de keuze uit verschillende vormen vankunstlicht. Dit laat toe om ook ‘s avonds verschillende sferen tecreëren. Het gebruik van kleur benadrukt die variaties, vooral in dekleine volumes die volledig geschilderd zijn (vloer, muur en plafond).

Ruimtelijkheid en grenzen worden afgetast en de kijker wordtondergedompeld in kleur. Het gebruik van textiel en vilt in hetbijzonder, maken het geheel comfortabel en verfijnd.

 

(HOE) - Een conglomeraat van sferen.